Wellfoort kip

Wellfoort Kip


Wellfoort Farms is een uniek kipconcept. Dankzij onze ketenkracht bieden we kakelverse premium kip, geproduceerd met aandacht voor dierenwelzijn, duurzaamheid én consumentengezondheid. Kip van Wellfoort is 100% pure kip.

Fijner van smaak. Met Wellfoort kies je voor pure kip. En dat proef je echt. De mooie lichte kleur en de fijne, malse structuur van de kip valt in de smaak bij alle liefhebbers. 100% puur, 100% genieten!

Duurzame keuze In vergelijking met andere soorten vlees (zoals rund, varken, sommige soorten vis) heeft kip een gunstige CO2 footprint. Kip heeft dus een lagere impact op het milieu. Kip komt op dat gebied zelfs in de buurt van plantaardige voedingsmiddelen. En die footprint wordt alsmaar kleiner. We werken namelijk elke dag aan nog slimmere oplossingen in voer, energie en leefomstandigheden.

Gezonder voor jou Een gezonde kip is gezonder voor jou. Daarom gebruiken we geen antibiotica. En dankzij onze uitgekiende keten geniet jij bovendien van een veilig stukje kip. Van boerderij naar je bord: we hebben alles in eigen ketenbeheer. Zo zijn we tot in detail op de hoogte. Altijd.

Natuurlijk voer Voeding speelt een grote rol in het welzijn van onze kippen. Het voeren begint al in de broederij. In de stal wordt het dieet nauwkeurig afgestemd op de leeftijd van jonge dieren. Als de kuikens iets ouder zijn genieten ze van een menu dat bestaat uit 100% natuurlijke granen en gecertificeerde soja. Dit draagt bij aan een gezonde en natuurlijke groei.

Vitalere kip Op de speciaal geselecteerde Wellfoort Farms staat aandacht centraal. De broedeieren komen van onze beste boeren en worden bij geselecteerde broederijen uitgebroed. Pasgeboren en kwetsbare kuikens krijgen meteen speciaal voer. Hierdoor hebben ze een vitalere start. We noemen dit early feeding.